O frumoasă vacanţă dăruită unui original Festival

Cu cea mai mare plăcere dărui
timpul concediului muncii de pregătire a
Festivalului Internaţional de Poezie – Renata Verejanu

Membrii Juriului Internaţional:

Academician Mihai Cimpoi (preşedintele Juriului Internaţional): Am salutat printre primii Festivalul Internaţional de Poezie – Renata Verejanu, deoarece cunosc acest poet de pe linia întâi a renaşterii naţionale, ştiu cât de mult a pătimit. Trecând prin timp cu demnitate, Poeta vine cu un frumos bilanţ literar: peste 50 de titluri de carte, printre care antologiile proprii: Eu am ştiut să fac din viaţa mea o sărbătoare, Ofranda omeniei, Poetul Dintre Milenii, şi primele volume de OPERE ALESE. Lecţiile Deschise pe care poeta le desfăşoară de peste un sfert de veac cu Cenaclul „Grai Matern” – au prevăzut festivalul, care, iată că a devenit o tradiţie.

Academician Vasile TĂRÂŢEANU, Cernăuţi:
În zilele de astăzi când oamenii tot mai mult se înrăiesc, se îndepărtează, se înstrăinează unii de alţii, ei bine, Providenţa o dă pe poeta Renata Verejanu, care ştie să ne adune în jurul frumosului, a cuvântului magnific, poetic, în jurul unor idealuri frumoase… Ea, unica în spaţiul românesc, a reuşit să organizeze multe activităţi culturale, foarte originale şi viabile, menite să îmbogăţească cultura noastră română. O felicit pe draga mea colegă, cu care am debutat în aceleaşi ziare.

Vasile BAHNARU, directorul Institutului de Filologie: Institutul de Filologie al AŞM a salutat iniţiativa Academiei Europene a Societăţii Civile de a desfăşura Festivalul Internaţional de Poezie – Renata Verejanu, cunoscând că ce e legat de acest nume, de acest om de cultură – nu poate fi decât original, de durată, trainic şi de folos. Către cea de-a III ediţie, poeta Renata Verejanu vine cu noi cărţi şi mai multe volume de Opere alese, editarea cărora se desfăşoară sub patronajul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Un dar adevărat către Sărbătoarea Limba Noastră Română, pentru frumuseţea cărei poeta se mai află pe baricade şi azi…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s